Tuesday, 3 September 2013

August eid Memories 2013 :)

Assalamualaikum , btw sebelum start writting , nak minta maaf dulu sebab lambat update ni , ye lah busy sangat beraye , menziarahi , dating . eh ? hihihihi okay abaikan semua konspirasi nih,,firstly nak story pasal raye sikit lah..okay raye tahun ni awesome cuma tak berpeluang nak makan lemang waktu first eid sebab ramai yang sakit kan..so dapat makan waktu buat open hauss jee,,



my heroin, my mum and my super head chef :)


sister and bestfriend 












open haussss :3


okay ni semua gambar over over kami semasa beraye . raye tahun ni sederhana tapi cukup untuk dikenang. oh ye , nanti nak update trip melaka pulak . okay la jari nak patah dah ni *cehhh patah la sangat padahal nak pergi makan ni..perut dah nyanyi lagu when i was your man dah..haa mampuu *
okayy see you again my blog , adioussss ! 

xoxo miraieeee :))

Saturday, 3 August 2013

Pre Raya 2013

Assalamualaikummm okay hari ni baru ade masa nak update blog oleh kerana tiada sebarang kerja yang dilakukan wahh BM gituu..tadi mase bukak blog ni ade bunyi krik krik la jugak mungkin sebab lama sangat dah tak bukak kan..now straight to the story ! pre raya ? ye lah ingat ape exam je nak ade pre pre , kitaorang pun nak jugak !


okay gambar diphotoshoot sewaktu majlis iftar dekat sekolah malam jumaat lepas , majoriti
semuanya memang pantang nampak camera lah, event start pukul 6.30 tapi macam biaselah
memang takkan tepat 6.30 dtangnye , so im coming on 6.45 ! mula-mula makan kurma je dulu dengan air mineral then solat maghrib lepatu baru makan yang berat2..tapi kie makan lambat sebab.... *haaa scroll lagi kalau nak tau sambungan *dah mcm cerita indon kan* *


haaa jeng jeng jeng ! sebab jaga baby comel ni la ! dah pegang dia ni rase tak lapar pulak ye la can you see her face ? soooo damn cute ! lagipun baik je , tak meragam just meragam bila dia dah mengantuk je ! wah ada bakat nak jadi mama ni ! tak sabar pulak rase..wkwkwk , at the time dukung baby ni semua orang tenngok mesti diorang ingat budak ni bawak anak datang sekolah kan ? ke cikgu praktikal? sampai ade orang tanye 'kau ni form berapa ? *buat muke annoyed* lol !


Najiha and the owner of this blog :D


from left : nabila , me , aqilah , najiha , suraya and sulyani



my besties :')



okay tamatlah sudah pre raya ni , nantikan post hari raya aidilfitri akan datang :)
*dah macam iklan* 
dikesempatan ni kami nak memohon ampun dan maaf kalau ada terlanjur kata dan perbuatan yang menyinggung mana2 pihak yang mengenali diri ini..maaf dari hujung hair sampai hujung leg :)


xoxo : ieka


Tuesday, 25 June 2013

Selamat Hari Sukan !


hai semua ! *amik mikrofon* 
kami mengucapkan selamat hari sukan bagi pihak Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Manjung , walaupun
kami tidak mengambil bahagian namun kami tetap menyokong dengan menghadirkan diri bagi sesi bergambar dan memeriahkan suasane.okay sila tepuk tangan ! 
haha poyo je kan..okay lame tak update so nak cerita pasal hari sukan yang tak best sangat sebab protokol sangat *sadlife*


kembar ? yeahhh




kitaorang pun kembar tapi sebab aku dah berisi tak nampak sangat :)












okay..motif ? hahaha kitaorang memang suke photoshoot...gambar tu kan mencipta sejarah
and kitaorang harap tahun depan hari sukan be better laa..ehh lupe nak share..kita menang kawad kaki kayy..masuk jugak lah tuu sukann :DD

xoxo miwaaa


Tuesday, 4 June 2013

i wish the sun :')

ujian hidup ? kesedihan? semua orang takut diuji tapi tahukah kita ujian dari Allah itu menjadikan kita dekat degannya walaupun kesedihan itu hadir tanpa henti nya tapi yakinlah satu hari nanti mendung itu akan digantikan dengan matahari yang bersinar tanpa celanya namun di saat kita mneghadapi mendung kehidupan bersabarlah..walaupun hati meronta ronta untuk melawan takdir..ingatlah Allah..luahkanlah kepada Allah saat kita kesedihan,rindu dan semuanya akan tenang di saat kita mengingati ALLAH..Allah takkan meninggalkan kita selagi kita masih mengingatiNya...


di saat hati berduka..maka bersabarlah..tiada benda yang kekal selain Allah..termasuklah kesedihan...sedangkan hujan pun digantikan pelangi,inikan kesedihan dan kepayahan hidup..
apa yang penting sentiasa senyum walapun hati bergelora InshaaAllah ketenangan milik kita..biar seribu orang didunia ini benci akan kita termasuklah keluarga atau saudara mara tetapi percayalah di saat akhir nyawa hanya Allah yang Maha Esa..


la tahzan :')


Saturday, 20 April 2013

Annual Dinner KRESMA


hello helllo ! ehh silapp Assalamualaikum semua :)
*lambai* hikhik...okay hari ni nak cerita pasal annual dinner..eh japp..sebelum tuu
mesti semua cakap 'dah la lame tak update lepas tu tetiba nak cerita pasal annual dinner katekooo'
okay sebenarnya sebelum ni busy dengan latihan kem and Alhamdulillah semuanya baik..emm 
btw ade terpaut dengan sorang mamat ni...okay stoppp ! stoppp !
now nak cerita pasal annual dinner kayy..sambung sambung..


okayy sebelum makan kene la tangkap gambar dulu !
-widah-




-anis,pikah and aqilah



why always him ? err


akak comel !
-azeranadia-


with kak wani comel 



-a happy and big family..wahhaahahaha-


ehh jap focus yang belakang tu..comel !


kami comel ! 
-with kak aisyah-




okayy budak ni semua lengkap cuma hitam je ! blurrrr

xoxo :miwaa



Saturday, 6 April 2013

KRS :)


haaaccccuuummm ! *bersin* maaf la ye berhabuk sikit blog ni...sebulan dah tak update..
okayy nampak gambar kat atas ni? haaa sebulan aku senyap tu sebab latihan kawad la..okay dah jangan
nangis dah ye...hikhik..okay kitaorang dapat no 3 Alhamdulillah mungkin tak ada
rezeki lagi nak jadi johan kot kann...kami dah buat yang terbaik dan dengan segala usaha yang ada.. :')


okay jangan gerak-gerak pemeriksaan pakaian sedang dijalankan :D 
-lihatlah muke serious kami tuu-


okay prepare with your 3D spect aksi telah bermulaaa.. :)) 



okay tamat sudah and keputusan pun telah diumumkan..walaupun kami gagal taahun ni
tapi Inshaa Allah tahun depan juara milik kami..amin :)